fbpx

9:00 - 16:00

Ponedeljak - Petak

Nikole Pašića 21

78000 Banja Luka

Usporedba oglasa

Da li je pametna kuća budućnost ili sadašnjost?

Da li ste čuli za “Smart Home” ili pametne kuće? Da li vam je poznat termin “Internet of Things”? Nedugo unazad ovakvi tremini zvučali su više kao naučna fantastika ili neka zanimljiva futuristička priča, a većina nas je bila ubjeđena da takve stvari neće sami doživjeti.

Medjutim, budućnost ne samo da nam je zakucala na vrata, nego je već među nama. Tehnologija rapidno napreduje i stvari se mijenjaju svakodnevno. Upravo u ovom trenutku dok čitate ovaj članak, u naselju Novakovići u Banja Luci, kao “gljive rastu” upravo naselje pametnih kuća.

Predstavljamo vam New Life Residence” naselje luksuznih vila u zelenom predgrađu Banja Luke, na samo 5,5km od strogog centra grada, koje vam nudi mogućnost useljenja u vašu novu budućnost već sada.

Ali krenimo redom. 

Upoznajte IoT (Internet of Things) – Povezivanje svega sa svim

Šta kada bi svi uređaji u vašem domu mogli da se povežu na Internet? Pod tim ne mislimo samo na kompjutere i pametne telefone kao što ste do sada navikli, već bukvalno sve: satovi, zvučnici, svjetla, zvona, prozori, kamere, bojleri, mašine za veš, uredjaji za kuvanje i drugi aparati. Šta kad bi svi ti aparati mogli da komuniciraju, šalju informacije i rade po vašim komandama?!

Sve ovo nije naučna fantastika.

To je Internet of Things – IoT – ključna komponenta pametnih kuća i uopšte automatizacije doma. Čine ga svi uređaji koji se mogu povezati na mrežu i koji zahvaljujući senzorima prikupljaju, šalju i razmjenjuju informacije, a sve u cilju automatizacije i integrisanog upravljanja koje se svodi na jedan klik.

Bez obzira da li govorimo o poslovnom objektu, kući ili drugom vidu stambenog prostora, pojam pametne kuće, Smart Home, je sve više zastupljen u modernom društvu. Iako mnogi još nisu ni čuli za sistem pametne kuće, pretpostavlja se da će ovaj oblik modernog upravljanja pametnim uređajima u kući tek zaživjeti na našim prostorima. A u Banja Luci ovakav projekat je u procesu gradnje na lokaciji Novakovići, pod nazivom New Life Residence. U pitanju je novo naselje luksuznih kuca koje će pored inovativnog i i privlačnog dizajna i konfora koji nudi, svojiom novim stananrima ponuditi jednu novu dimeziju buducnosti, uoravo kroz Smart Home sistem.

Šta je pametna kuća i koje su njene prednosti?

To je kuća koja ima ugrađene različite vrste senzora koji su povezani sa pametnim uređajima u domaćinstvu u poseban sistem. Sistemom se može upravljati na različite načine, a sve u skladu sa potrebama i navikama korisnika.

Zamislite da stižete kući sa posla, vrata garaže se sama otvaraju, osvetljenje se uključuje pri ulasku, a klima uređaj se aktivirao nešto prije vašeg dolaska i temperatura u prostorijama je potpuno prijatna.

Važna karakteristika sistema je što se prilagođava korisnikovim navikama, aktivnostima, njegovom raspoloženju ili životnom stilu. Kako sisitem pametne kuće racionalno troši energiju i uopšte smanjuje potrebu za proizvodnjom električne energije, on aktivno doprinosi očuvanju okoline.

Kada su u pitanju prednosti sistema, najvažnije dvije stavke u Smart Home sistemu se odnosi na uštede energije – tj upravljanje grijanjem i klimatizacijom i naravno izuzetno važna danas – sigurnost tj. stalna kontrola nad nadzornim kamerama i alrmin sistemom.

Bez obzira da li se odnosi na jedno ili drugo, aktiviranje sistema, odnosno njegovo isključivanje ili pristup nadzornim kamerama vršiće se online – putem jednostavne aplikacije.

Da li su potrebna posebna znanja za upravljanje?

Upravljanje ovakvim sistemom je intuitivno i lako. Nisu potrebna bilo kakva posebna tehnička niti informatička znanja. Ukoliko se snalazite sa daljinskim upravljačem ili mobilnim telefonom to će biti sasvim dovoljno da možete da uživate u svim pogodnostima koje omogućava sistem pametne kuće.

Zapravo je potrebno naučiti samo način funkcionisanja jedne aplikacije na telefonu ili tabletu, putem koje se kontrolišu svi pametni uređaji koji su povezani na sistem.

Šta nude “New Life pametne kuće”?

Upravo New Life Residence pametne kuće, koje će već od septembra 2023. godine biti useljive za naše kupce, nude vam svu udobnost i sigurnost koju ste do sada mogli samo sanjati, a kao dio osnovnog paketa objekta. Smart Home će biti povezan sa sledećim uredjajima:

 • Senzori za vrata i prozore
 • Kamere
 • Sigurnosne brave
 • Grijanje i hladjenje
 • Smart WiFi utičnice i prekidači

I sve to uz mogućnost dalje nadogradnje u slučaju korisničkih zahtjeva i potreba.

Budite među prvima koji će isprobati sve prednosti sistema pametne kuće i učinite svoj dom mjestom zadovoljstva i udobnosti. “New Life Residence” projekat luksuznih kuća vam u tome može pomoći. Zakazite sastanak sa našim timom i saznajte više o samom projektu i lokaciji.

Vise informacija na Tel/Viber/WhatsApp +387 66 693 368

  img

  Saga

  Related posts

  • blog

  Prodaja Nekretnine: Ključna Prednost Saradnje s Licenciranim Agentom

  Saradnja s licenciranim agentom donosi niz prednosti koje čine proces prodaje nekretnine manje stresnim i uspješnijim. Profesionalnost, marketinški pristup, olakšavanje administrativnih zadataka i pravna podrška čine agenta ključnim saveznikom u ostvarivanju optimalnih rezultata. Razmislite pažljivo o svojim ciljevima i uslovinma, ali imajte na umu da licencirani agenti nude neprocjenjivu ekspertizu koja može učiniti razliku u uspjehu vaše prodaje nekretnine.

  nastavi čitati
  Od: Saga

  Novogodisnja čestitka Saga Nekretnine

  Srećna Nova Godina Poštovani klijenti i saradnici, želimo da vam se zahvalimo na...

  nastavi čitati
  Od: Saga

  U Banjaluci niče jedinstven kompleks luksuznih vila

  U banjalučkom naselju Novakovići u neposrednoj blizini Prijedorske petlje, počelo se sa...

  nastavi čitati
  Od: Saga

  Pridruži se diskusiji