fbpx

9:00 - 16:00

Ponedeljak - Petak

Nikole Pašića 21

78000 Banja Luka

Usporedba oglasa

Kako pronaći kupca i povećati vrijednost nekretnine?

Kako pronaći kupca i povećati vrijednost nekretnine?

Korisni savjeti pri prodaji nekretnine

Prodaja i kupovina su dio naše svakodnevice i nešto što nam izgleda prilično jednostavno za uraditi, jer se s tim susrećemo praktično svakodnevno. Medjutim, prodaja nekretnine može biti prilično stresna i zahtjevna, jer dosta često ne samo da ne poznajemo tržište i tematiku u koju se upuštamo, već nam nedostaju i neki važni savjeti i tehnike kako povećati vrijednost svoje nekretnine kako bismo postigli bolje rezultate pri prodaji.
Evo nekoliko savjeta i strategija kako možete privući potencijalne kupce i povećati vrijednost stana ili kuće.

Prvo, izuzetno je bitno da kuća – stan bude uredan i čist. Uklonite sve nepotrebne stvari i potrudite se da prostor izgeda što prostranije. Ako je potrebno, okrečite stan (preporuka je uvijek čista bijela boja) i investirajte u manje opravke. Kada su u pitanju veće investicije, one ponekad ne moraju biti isplative, jer su ukusi i standardi kupaca različiti, zato budite pažljivi s takvim investicijama.


Drugo, fotografije prostora i prezentacija istog u medijima je danas vrlo važna. Kvalitetne i profesionalne fortografije će privući daleko veću pažnju i pomoći da stan bolje predstavite potencijalnom kupcu.
Treće, da biste što prije došli do tog pravog kupca koji traži baš Vašu nekretninu, iskoristite sve alate i tehnologije koje Vam danas stoje na raspolaganju, kao što su online oglašavanje, drušvene mreže i drugi mediji koji su nam na raspolaganju.


Četvrto, trudite se da pri komunikaciji sa kupcem budete ljubazni, objektivni, taktični i otvoreni za sva pitanja koja kupac može imati. Strpljenje je ponekad presudno i treba ga imati zaista mnogo.

Naravno, sve ovo nekome jeste ili izgleda prilično jednostavno i lako, medjutim, u realnom životu može biti vrlo stresno i zahtjevno, i što je najvažnije, oduzima dosta dragocjenog vremena. O sigurnosti da i ne govorimo.
Upravo zbog toga, preporučljivo da prilikom prodaje stana ili kuće angažujete Agenciju za promet nekretnina. Navešćemo Vam tek nekoliko osnovnih prednosti prodaje preko profesionalnih kanala prodaje.

Prvo, specijalizovane Agencije za promet nekretnina imaju široko znanje kako o pravnim poslovima koji su izuzetno važni i vezani za promet istih, tako i o stanju na tržištu nekretnina, te Vam mogu dati savjete o trenutnoj tržišnoj vrijednosti nekretnine koju želite prometovati, što neophodno ne mora biti i stvarna vrijednost iste. Naime, prodajna vrijednost u datom času može biti manja, ali i daleko veća od tržišne. U tom pravcu, iskusan i dobro upućen agent biće u stanju posavjetovati Vas o ispravnosti i ekonomskoj isplativosti željenog posla.


Drugo, Agencije za nekretnine imaju široku mrežu kontakata i potencijalnih kupaca te su u mogućnosti ponuditi Vašu nekretninu upravo onim ljudima koji ju aktivno traže. Oni takodje pružaju aktivnu podršku u postupku prodaje, uključujući sastanje s potencijalnim kupcem, pregovore o cijeni i pripremu ugovora o kupoprodaji.


Treće, agencije za nekretnine imaju alate i tehnologije koje Vam mogu omogućiti efikasnu i efektvnu promociju nekretnine. Oni na raspolaganju imaju daleko veći spektar oglašivačkog prostora te izradjuju visoko kvalitetne fotografije i video zapise kako bi pomogli da se Vaša nekretnina što brže proda.
Ukratko, korištenje iskusne i posvećene Agencije za nekretnine može biti ključno za uspješnu prodaju. Njihova stručnost, iskustvo i alati kojima raspolažu omogućiće Vam da privučete veći broj potencijalnih kupaca i povećate vrijednost nekretnine.

Kako izabrati najbolju Agenciju za saradnju?


Ispravan izbor Agencije sa iskustvom može biti ključan za uspješnu prodaju. Evo nekoliko koraka koji će Vam pomoći.
Ispitajte iskustvo i stručnost Agencije. Provjerite njihove prethodne uspješne treansakcije i referece klijenata.
Provjerite profesionalnost agenata kao i koliko dobro su upoznati sa trenutnim stanjem na trižištu nekretnina.
Upoznajte se sa njihovom mrežom kontakata i koliko su u stanju privući adekvatnog kupca.
Provjerite koje alate i tehnologoje oglasavanja koriste i koliko su napredni u korišćenju istih, kako bi Vaša nekretnina bila prezentovana što širioj publici.
Uporedite cijene i nivo usluge koji dobijate u različitim Agencijama. Profesijonalnost i znalački pristup agenta, kako Vama kao prodavcu , tako i potencijalnom kupcu, često su presudan faktor u uspješnom poslovanju i prodaji.

Za više korisnih savjeta iz oblasti nekretnina obratite se agentima naše agencije Tel/Viber/WhatsApp 066 693 368 e-mail: info@saga

U KOLIKO IMATE NEKRETNINU KOJU ŽELITE PONUDITI U PRODAJU PUTEM NAŠE AGENCIJE, POŠALJITE NAM VIŠE INFORMACIJA I MI ĆEMO VAS POVRATNO KONTAKTIRATI RADI DALJEG DOGOVORA:

  img

  Saga

  Related posts

  • blog

  Prodaja Nekretnine: Ključna Prednost Saradnje s Licenciranim Agentom

  Saradnja s licenciranim agentom donosi niz prednosti koje čine proces prodaje nekretnine manje stresnim i uspješnijim. Profesionalnost, marketinški pristup, olakšavanje administrativnih zadataka i pravna podrška čine agenta ključnim saveznikom u ostvarivanju optimalnih rezultata. Razmislite pažljivo o svojim ciljevima i uslovinma, ali imajte na umu da licencirani agenti nude neprocjenjivu ekspertizu koja može učiniti razliku u uspjehu vaše prodaje nekretnine.

  nastavi čitati
  Od: Saga

  Novogodisnja čestitka Saga Nekretnine

  Srećna Nova Godina Poštovani klijenti i saradnici, želimo da vam se zahvalimo na...

  nastavi čitati
  Od: Saga

  Da li je pametna kuća budućnost ili sadašnjost?

  Da li ste čuli za “Smart Home” ili pametne kuće? Da li vam je poznat termin...

  nastavi čitati
  Od: Saga

  Pridruži se diskusiji